FTP via Internet Explorer

Internet Explorer (IE) is de populairste webbrowser, verder heeft het programma een ingebouwde ftp-client. Uw (al dan niet gratis) webhosting, bij edpnet, kunt u aanspreken met deze browser.

Het verdient echter geen aanbeveling; IE opent meerdere sessies met de ftp-server tegelijkertijd, wat voor een onnodig zware belasting van de server zorgt en bovendien met zich mee kan brengen dat de server u sneller dan normaal blokkeert. De grafische gebruikersinterface van IE is al evenmin een vervanging voor de uitgebreide mogelijkheden van een volwaardig ftp-programma, zoals SmartFTP, CuteFTP, WS_FTP, en noem maar op.

Als u geen echt ftp-programma heeft, kunt u er één downloaden en installeren van bijvoorbeeld download.com, dit kost meestal slechts enkele tientallen seconden van uw tijd. Als u daar de kans niet toe hebt, biedt IE een verbazend eenvoudige uitweg.

Hoe wordt het gebruikt?

Stap 1

Open uw Internet Explorer en ga naar ftp://gebruikersnaam-van-uw-hosting dubbelpunt wachtwoord-van-uw-hosting apenstaartje ftp-serveradres .

Met andere woorden: ftp://gebruikersnaam:wachtwoord@www.voorbeeld.nl

FTP via Internet Explorer

Stap 2

Klik op View in het menu van uw Internet Explorer en kies voor Open FTP site in File Explorer

FTP via Internet Explorer

Stap 3

Log in op de FTP-server. Geef de logins van uw hosting in.

FTP via Internet Explorer

Stap 4

U kunt nu de mappen en bestanden van uw website beheren.

FTP via Internet Explorer

Zie ook:

Welke instellingen heb ik nodig voor mijn hosting?

edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Edpnet gebruikt ook commerciële/advertentiecookies die worden gebruikt om advertenties op websites van derden te personaliseren. Deze cookies zijn standaard uitgeschakeld. Maar u kunt ervoor kiezen om ze hieronder in te schakelen. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details.

Cookies instellen
Commerciële/advertentie cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Het is de bedoeling om edpnet-advertenties, die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker, weer te geven op derde partij websites. Wie deze derde partijen zijn, kan je lezen in onze Cookie Policy.